Sejarah Taps

- May 22, 2018-

Keran di Istanbul pertama kali muncul pada abad ke-16, empat atau lima ratus tahun lebih awal daripada Beijing.

Sebelum kemunculan keran, dinding musim bunga yang dipenuhi air dihiasi dengan bentuk seperti binatang, biasanya dibuat dari batu, dan sebilangan kecil "muncung tumpahan" diperbuat daripada logam (saya tidak menterjemahkan dengan baik), dan air yang mengalir dari sana tidak selalu ada kawalan air yang panjang. Untuk mengelakkan pembaziran air dan menyelesaikan kekurangan sumber air yang berterusan, orang membangun paip.

Hoset asal telah dibuang di gangsa dan kemudian digantikan dengan tembaga yang lebih murah. Beberapa paip mudah dan praktikal, sementara yang lain adalah hiasan. Pelbagai jenis faucets, seperti ular, bentuk naga, bentuk kepala ram, bentuk geometri, atau bentuk bunga semuanya mencerminkan gaya seni bina zaman itu. Keran di istana dan bangunan penting lainnya kebanyakannya terbuat dari perak, aloi perak atau gangsa dan diukir. Pada abad ke-18 dan ke-19, faucets dibuat untuk mahkamah dan rumah-rumah yang dilampirkan lebih penting kepada sifat hiasan, sehingga para imam merampas Tuhan dan membuat fungsi praktikal mereka bawahan kepada kesan hiasan. Mereka berkata bahawa mereka adalah ketukangan.

Di dalam istana, di jalan, terdapat berbagai keran kuno di dinding pancutan air atau di luar masjid. Walau bagaimanapun, hanya dengan mengunjungi muzium keran boleh kita benar-benar menghargai bagaimana dekoratif keran Uthmaniyyah melebihi praktikalnya. Muzium keran milik ECA, sebuah syarikat yang menghasilkan paip di Turki. Di antaranya ialah banyak faucs dari Uthmaniyyah, dan pengerjaan indahnya di luar jangkaan saya. Walau bagaimanapun, untuk memudahkan penyelenggaraan, faucets ini pada asalnya direka untuk mudah dibongkar, sehingga mengakibatkan penyebaran keran. Adalah sukar bagi faucets yang sedia ada untuk mengetahui jenis bangunan yang mereka ada. Kita hanya boleh meneka: adakah mahkamah? Rumah Regal? Atau di jalanan? Rumah orang biasa?

Pada abad ke-21, pasaran pengguna telah mengalami perubahan besar. Kemakmuran bahan telah melahirkan trend pemikiran dunia mengenai kehidupan lanskap. Banyak pengguna telah mula memahami dan hak unik mereka sendiri mengenai kualiti hidup. Mereka cemerlang dalam kehidupan yang indah. Panji-panji materialisme, minat budaya, keperibadian, diri, dan sebagainya menciptakan ruang hidup yang sempurna. Pada masa lalu, apabila banyak isi rumah membeli keran, mereka hanya mengira bahawa mereka boleh menggunakannya. Pada masa kini, dengan gaya hiasan rumah yang semakin jelas, ruang bilik mandi telah mula menunjukkan keperibadiannya. Untuk mewujudkan bilik mandi peribadi, dari keran, sinki, peralatan mandi ke aksesori bilik mandi, reka bentuk yang unik, di mana-mana menyoroti keperibadian dan luar biasa Rasa dan reka bentuk seni klasik telah memecahkan cara pemikiran yang biasa dan menggunakan hos. kerja seni untuk membawa sedikit suasana budaya ke ruang bilik mandi. Di bawah konsep penggunaan baru ini, keran seni membolehkan pengguna untuk menghargai dan menghargai nilai. Keran artistik menambah reka bentuk mesra pengguna yang kaya, membahagikan kumpulan pelanggan, dan memberi perhatian kepada keperluan sebenar kumpulan umur yang berbeza, seperti "Naga". Pemodelan memberi orang rasa semangat, yang menjadikan mereka disayangi oleh golongan pertengahan umur dan lebih tua. Kanak-kanak juga menjadi pelanggan sasaran barangan kebersihan. Mereka mempunyai keperluan dan permintaan yang berbeza dari orang dewasa. Mengikut keperluan khas kanak-kanak, mereka dapat memenuhi keperluan kanak-kanak. Rayuan emosi, seperti arnab kartun dan model tetikus, telah direka bentuk. Mereka sangat disayangi oleh kanak-kanak, serta orang dan tumbuhan. Mereka juga membuat kawan wanita suka mereka. Untuk mendapatkan prospek pasaran pengguna yang luas.


Cara membeli keran yang baik:

1. Lihat kecerahan

Proses penyaduran krom permukaan keran yang baik sangat khusus, dan biasanya mengambil beberapa langkah untuk menyelesaikannya. Menyelesaikan keran bergantung pada kecerahannya. Lebih lancar dan cerah permukaannya, semakin baik kualitinya.

2.Mengendalikan

Apabila keran menghidupkan pemegang, tiada pelepasan yang berlebihan antara keran dan suis, dan pembukaan mudah dan tidak terkawal, dan ia tidak tergelincir. Kuali kualiti yang buruk bukan sahaja mempunyai jurang yang besar, tetapi juga mempunyai banyak halangan.

3.Mengetahui bunyi

Bahan keran adalah yang paling sukar dibezakan. Keran utama adalah pemutus keseluruhan, dan bunyi penentangan membosankan. Sekiranya bunyi sangat rapuh, ia mestilah diperbuat daripada keluli tahan karat kelas rendah, yang mengandungi lebih banyak besi, dan kualiti akan menjadi lebih teruk.

4. tanda pengenalpastian

Sekiranya anda tidak dapat memberitahu, anda boleh memilih jenama biasa. Barangan tetap biasa mempunyai identiti jenama pengeluar, dan beberapa produk bukan kerap atau beberapa produk berkualiti sering hanya melekatkan beberapa label kertas, dan tanpa tanda apa pun, mesti memberi perhatian apabila membeli.