Kepelbagaian Dan Profesionalisasi Menjadi Dua Tema Utama Industri Dapur Dan Mandi

- May 12, 2018-

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, industri rumah telah menyapu sempadan, dan industri perkakas kebersihan tidak terkecuali. Kepelbagaian secara beransur-ansur memasuki pandangan umum dan telah menjadi pilihan umum bagi banyak syarikat kebersihan. Lanjutan rantaian industri yang berterusan boleh menjadi satu cara yang berkesan untuk memacu enjin pertumbuhan industri perkakas kebersihan. Dalam pemilihan jalan berbilang dan profesional, bagaimana syarikat-syarikat kebersihan perlu membuat keputusan bergantung pada keadaan mereka sendiri.

Melihat pasaran kebersihan semasa, banyak syarikat perkakas kebersihan sedang berkembang. Untuk mendapatkan lebih banyak keuntungan, mereka sering terlibat dalam banyak bidang. Kategori produk juga banyak dan rumit. Pembukaan syarikat-syarikat bilik mandi yang berlebihan telah menyebabkan syarikat-syarikat kebersihan untuk membentuk persaingan dalaman antara saluran dan pasaran, yang bukan sahaja tidak sesuai untuk pengurusan, tetapi juga menyebabkan pembaziran sumber, sehingga tidak mungkin bagi perusahaan-perusahaan kebersihan untuk melabur lebih banyak usaha dalam produk teras dan mempengaruhi persaingan teras perusahaan. memaksa. Sebaliknya, kategori produk kebersihan berlebihan menambah beban kos syarikat dan meningkatkan risiko syarikat kebersihan yang beroperasi.

Tidak dapat dinafikan, dari sudut pandangan industri perkilangan di negara-negara perindustrian Barat, tidak ada lebih daripada dua syarikat kebersihan yang boleh bertahan di Big Wave. Yang pertama adalah pemimpin industri, sebuah syarikat pembuatan multinasional yang besar, dan yang kedua adalah seorang profesional yang kecil dan halus. Perusahaan pengeluaran. Masa depan industri perkakas kebersihan China sangat mungkin sama. Bagi syarikat bilik mandi dengan kekuatan yang terhad, jika ia tidak boleh besar dan lengkap, mungkin berbalas untuk mempertimbangkan pengurangan diri dan mengambil jalan pembangunan yang kecil dan halus.

Syarikat-syarikat kebersihan mendapati jalan mereka mengikut keadaan mereka sendiri

Dalam kesesakan pembangunan, banyak syarikat kebersihan menyedari masalah mereka sendiri, cenderung untuk mengubah diri, tetapi banyak kali mereka tidak dibenarkan berbuat demikian, dan pembaharuan radikal telah menyebabkan syarikat-syarikat jatuh ke dalam dilema yang lebih besar. Oleh itu, syarikat-syarikat bilik mandi untuk melakukan pembaharuan, kita mesti terlebih dahulu memahami keadaan sebenar mereka sendiri, menilai proses pembangunan mereka sendiri di setiap peringkat bahagian pasaran, dan kemudian mengira perusahaan kebersihan berpotensi untuk pembangunan. Melalui data ini, syarikat-syarikat kebersihan tahu bahawa mereka harus berputus asa produk yang mempunyai bahagian pasaran yang rendah atau potensi tidak mencukupi pada waktu yang akan datang. Melalui pengiraan data jualan di rantau yang berbeza, pengembangan buta juga dapat dielakkan, dan kedudukan pembangunan yang sesuai dapat dipilih sesuai dengan situasi sebenarnya dan kemampuan pemasaran mereka.

Kedua, penambahbaikan industri bilik mandi tidak boleh menyalin pengalaman negara maju Barat. Malah, beban syarikat-syarikat bilik mandi tidak statik, proses ini bukanlah garis lurus tetapi keperluan untuk pertimbangan seimbang kedua-dua menegak dan mendatar, ekonomi pasaran China adalah ciri yang paling menonjol dari pembangunan terlalu cepat, masa pasaran dengan cepat berubah. Penambahbaikan syarikat-syarikat bilik mandi mungkin mencerminkan pengalaman negara-negara maju di Barat.

Tidak seperti pengkhususan mereka, yang hampir berterusan, syarikat-syarikat kebersihan di China mungkin perlu melakukan kerja profesional. Lagipun, pasaran negara kita adalah besar dan persaingannya besar. Konsep pengkhususan terlalu mendesak sama seperti berjudi. Ringkasnya, sama ada untuk mengambil jalan pembangunan pelbagai, atau mengambil jalan pembangunan profesional, syarikat perkakas kebersihan mesti menggabungkan keadaan sebenar mereka sendiri. Hanya dengan cara ini kita dapat mencari jalan pembangunan yang sesuai dengan ciri-cirinya sendiri.