Ringkasan Status Pembangunan Industri Bilik Mandi China

- Jun 01, 2018-

Pengilangan perkakas kebersihan moden berasal dari Amerika Syarikat dan Jerman dan negara-negara lain pada pertengahan abad ke-19. Selepas lebih daripada 100 tahun pembangunan, Eropah, Amerika Syarikat dan tempat-tempat lain secara beransur-ansur menjadi industri perkakas kebersihan yang matang di dunia, tahap pengurusan dan teknologi yang maju. Sejak abad ke-21, industri perkakas kebersihan di China telah berkembang pesat. Output dan kualiti produk, tahap reka bentuk dan tahap proses telah meningkat dengan pesat dan semakin disukai pengguna di rumah dan di luar negara.


A. Sokongan keseluruhan semakin menjadi arus perdana


Siri produk kebersihan tidak hanya dapat mencapai fungsi yang konsisten dari segi fungsi, tetapi juga menjadikan pengguna lebih selesa digunakan, menikmati persekitaran bilik mandi yang lebih selesa dan selesa, dan integriti dalam gaya, reka bentuk, pengguna boleh mengikut mereka sendiri pilihan Pilihan persekitaran rumah yang berbeza dan produk siri utama yang sesuai, oleh itu lebih dapat mencerminkan falsafah kehidupan peribadi yang dipertanggungjawabkan, untuk memenuhi keperluan perkembangan personaliti mereka. Dalam bahan-bahan yang semakin kaya hari ini, pilihan produk rakyat tidak hanya memfokuskan kepada fungsi "penggunaan", tetapi juga dalam usaha mencari "nilai tambah" yang lebih banyak, terutamanya kenikmatan seni dan kecantikan adalah penting. Ia berdasarkan pada ini bahawa satu siri produk bilik mandi bersepadu tidak hanya membolehkan pengguna untuk memenuhi "penggunaan" dalam produk, tetapi juga menikmati "keindahan", yang terikat untuk menjadi trend perkembangan masa depan industri perkakas kebersihan .


B, memberi perhatian lebih kepada reka bentuk produk bilik mandi


Dengan pengukuhan integrasi global yang berterusan dan integrasi dalam pelbagai unsur budaya, pengguna semakin menuntut penampilan dan tekstur produk kebersihan. Mereka mempunyai rasa kemodenan dan fesyen, dan produk-produk kebersihan yang boleh membawa kepada kehidupan yang terjejas oleh pasaran. Umumnya selamat datang. Untuk memperluaskan bahagian pasaran, pengeluar peralatan kebersihan semakin melabur dalam reka bentuk produk barangan kebersihan. Mereka telah melakukan kerjasama yang luas dengan pereka yang terkenal dan terus memperkenalkan produk-produk baru untuk membimbing perkembangan produk-produk kebersihan kebersihan global dalam arah yang memberi lebih tumpuan kepada reka bentuk produk.


C. Peningkatan berterusan dalam teknologi pengeluaran dan tahap proses


Tahap teknologi pengeluaran dan proses industri perkakas kebersihan telah dibangunkan selama beratus-ratus tahun, matang dan bertambah baik, dan telah membuat kemajuan yang besar dari segi kualiti produk, kecekapan pengeluaran, dan reka bentuk proses penampilan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, syarikat-syarikat kebersihan sanitari terkemuka di dunia telah meningkatkan pelaburan dalam peningkatan teknologi pengeluaran dan peningkatan proses, seperti pembangunan dan pemakaian bahan-bahan baru untuk menyediakan saiz glaze, membuat semua jenis jenis dan peranti glaze baru yang sentiasa muncul; dilengkapi dengan peralatan mekanikal baru kecekapan tinggi dan garis pengeluaran air automatik untuk meningkatkan kecekapan pengeluaran; meningkatkan usaha penyelidikan dan pembangunan, dan inovatif menerapkan teknologi moden seperti kawalan elektronik, digital dan automasi kepada produk saniter untuk mencapai produk yang lebih berkuasa dan cekap sambil meningkatkan keselesaan pengalaman kebersihan saniter. Kemudahan.


D. Produk menunjukkan trend penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar


Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kerajaan di pelbagai negara semakin menyedari bahawa kekurangan tenaga dan pencemaran alam sekitar telah memberi kesan serius dan menyekat pembangunan ekonomi sosial; konsep mempromosikan pemuliharaan tenaga dan perlindungan alam sekitar, mengoptimumkan peruntukan sumber, dan mencapai pembangunan ekonomi yang mampan juga telah diterima pakai dan diterima secara meluas oleh semua negara di dunia. . Pada masa yang sama, dengan peningkatan taraf hidup, pengguna memberi lebih perhatian kepada kesihatan dan keselesaan, menekankan perlindungan alam sekitar hijau, selain permintaan terhadap kualiti dan fungsi produk, produk penjimatan tenaga hijau dan perlindungan alam sekitar lebih disukai oleh pengguna. Oleh itu, sebagai pembekal produk barangan kebersihan, untuk menyesuaikan diri dengan trend pembangunan, meningkatkan kaedah pengeluaran, penggunaan bahan baru, teknologi baru, proses baru untuk memperbaiki produk menjadi pilihan yang tidak dapat dielakkan.


E. Pangkalan Pengeluaran Perindustrian Dipindahkan ke Negara-negara Membangun


Negara-negara seperti Eropah dan Amerika pernah menjadi pangkalan pembuatan yang penting untuk perkakas kebersihan global. Walau bagaimanapun, kerana kos buruh mereka terus meningkat dan terjejas oleh banyak faktor seperti dasar perindustrian dan persekitaran pasaran, pengeluar jenama kebersihan terkenal di peringkat antarabangsa memfokuskan kelebihan perbandingan produk mereka. Dalam bidang reka bentuk, pembangunan pasaran dan pemasaran jenama, kami telah berusaha untuk mengukuhkan R & D kami dan mengawal teknologi teras untuk produk mewah, dan kami secara beransur-ansur mengurangkan pengilangan barangan kebersihan ke China dan India di mana harga untuk tenaga manusia adalah rendah , infrastruktur sokongan adalah sempurna, dan permintaan pasaran terus berkembang. Peralihan sedemikian di negara-negara Asia telah membolehkan negara-negara ini secara beransur-ansur menjadi pangkalan pengeluaran barangan kebersihan khusus global.