Jenis-jenis faucet

- Jul 07, 2020-

Faucet adalah suis sumber air dalaman, yang bertanggungjawab mengawal dan mengawal aliran air. Ia adalah bahan yang diperlukan untuk setiap keluarga. Pada masa ini, terdapat banyak jenis faucet di pasaran. Bagi rakyat biasa, mereka sering kekurangan pengetahuan profesional, jadi mereka berasa kerugian apabila membeli nafet. Malah, walaupun reka bentuk muka bilik mandi, gaya, bentuk, pelbagai, tetapi juga mudah dibahagikan dari dua aspek.


Satu adalah dari penggunaan bahagian fungsian, secara amnya terdapat bilik mandi dengan faucet, faucet lembangan, faucets dapur tiga, secara amnya mempunyai gaya dan bentuk bersatu.


Faucet dan tab mandi dibahagikan kepada faucet dan tab mandi


Bathtub Faucet: ia dipasang di atas satu sisi tab mandi dan digunakan untuk membuka air campuran panas dan sejuk. Boleh terus sejuk dan panas dua paip yang dipanggil dupleks: struktur aliran air terbuka dan dekat mempunyai jenis mengangkat lingkaran, jenis injap bola logam, jenis teras injap seramik dan sebagainya. Pada masa ini, pasaran adalah lebih seramik jenis spool tunggal mengendalikan faucet tab mandi. Ia menggunakan pemegang tunggal untuk menyesuaikan suhu air dan mudah digunakan; teras injap seramik menjadikan faucet lebih tahan lama dan air terjun. Badan injap faucet tab mandi diperbuat daripada tembaga, dengan penyaduran krom, penyaduran emas dan pelbagai cat penaik logam.


Pancuran mandian Faucet: ia dipasang di atas bilik pancuran mandian dan digunakan untuk membuka air campuran panas dan sejuk. Badan injap juga diperbuat daripada tembaga, dengan penyaduran krom, penyaduran emas, dan lain-lain. Cara membuka dan menutup aliran air adalah jenis mengangkat skru, jenis teras injap seramik dan sebagainya. Faucet pancuran mandian boleh dibahagikan kepada pancuran mandian hos dan pancuran mandian dinding terbenam; fungsi khas khusus adalah faucet termostatik, faucet dengan peranti penapisan dan faucet dengan hos tarik keluar. Mereka mempunyai keperluan yang berbeza dalam pemasangan.


Faucet lembangan: ia dipasang pada singa dan digunakan untuk meletakkan air sejuk, air panas atau air campuran. Strukturnya mempunyai: jenis angkat skru, jenis injap bola logam, jenis teras injap seramik dan sebagainya. Badan injap diperbuat daripada tembaga, dengan penyaduran krom, penyaduran emas dan pelbagai warna cat penaik logam di permukaan, dengan pelbagai bentuk. Pemegang mempunyai jenis pemegang tunggal dan jenis pemegangan berganda. Terdapat juga faucet lembangan yang dilengkapi dengan batang tarik, yang boleh ditarik secara langsung untuk membuka saluran air lembangan basuh untuk membuang kumbahan.


Faucet dapur pelbagai fungsi: jika anda mempunyai paip air panas di dapur anda, faucet seperti ini juga harus disambungkan berganda, kecuali bahawa outlet faucet dapur lebih tinggi dan lebih lama, dan sebahagian daripada mereka mempunyai reka bentuk hos untuk membasuh makanan.