Langkah Langkah Pemasangan Keran Air Minum

- Aug 02, 2018-

Langkah berjaga-jaga pemasangan keran am

1. Apabila memasang, keran perlu cuba untuk tidak bertemu dengan benda-benda keras. Jangan biarkan simen, gam dan bahan lain di permukaan untuk mengelakkan kerosakan pada salutan permukaan.

2. Jika keran anda digunakan di rumah baru, kerana rangkaian paip bekalan air baru diturap, akan ada pasir dan kotoran lain di dalam air. Sebelum pemasangan, beri perhatian untuk mengeluarkan serpihan dalam paip. Melepaskan air untuk jangka masa yang lama sehingga kualiti air adalah jelas sebelum memasang keran air dringkig . .

3. Apabila menggunakannya, jangan gunakan kekerasan yang berlebihan untuk menyebabkan kerosakan buatan manusia. Malah faucets tradisional tidak perlu diskru mati. Permukaan keran perlu dibersihkan selepas digunakan. Jangan gunakan pemegang kran sebagai rali untuk menyokong atau menggunakannya.

4. Apabila tekanan air tidak lebih rendah daripada 0.02mpa, selepas menggunakan untuk tempoh masa, jika output air dikurangkan, atau pemanas air dimatikan, potong aliran air panas dan sejuk, dan gunakan alat perepit untuk melepaskan muncung air dengan perlahan pada lubang paip. Perlindungan skrin, dengan berhati-hati dibersihkan selepas pembersihan kotoran, biasanya boleh dipulihkan seperti biasa.

5, hos kepala pancuran mandian hos. Paip perlu mengekalkan keadaan regangan semula jadi, jangan gegelung pada hos. Pada masa yang sama, apabila menggunakan atau tidak, berhati-hati untuk tidak membentuk sudut mati pada sambungan antara hos dan badan injap untuk mengelakkan pecah atau merosakkan hos.

6. Jangan gunakan pelarut asid atau alkali apabila menggosok keran. Selepas menggunakan keran air pengikat selama tempoh tertentu, jika jumlah air yang didapati dikurangkan, gunakan sepana untuk menanggalkan penuras keran, dan kemudian pasangkan dengan teliti kekotoran selepas membersihkan kekotoran.


Pertimbangan pemasangan paip air panas dan sejuk

1. Apabila memasang paip air panas elektrik, mula-mula periksa meter elektrik dan garisan untuk memenuhi keperluan voltan. Air sejuk sejuk, umumnya lebih baik untuk memilih kuasa produk, tetapi juga perlu untuk mempertimbangkan keadaan sebenar. Perumahan dengan tekanan air yang agak besar boleh memilih 3000w.

2, untuk menentukan sama ada tiga baris tidak diterbalikkan, secara amnya ditinggalkan sifar (garisan biru) N, kebakaran kanan (garis coklat) L, atas tanah (garis dua warna kuning hijau)

3, penggunaan pertama hos. Elektrik perlu diberi perhatian pada keran elektrik yang dipasang, membuka keran (lokasi panas dan sejuk secara bersahaja), lihat air disembur dari muncung dan kemudian disambungkan ke bekalan kuasa, supaya penggunaannya adalah mengelakkan kemalangan kering yang kering. Kemudian buka kedudukan air panas, lampu penunjuk di bawah pemegangnya cerah (warna penunjuk berwarna biru), menunjukkan bahawa ia adalah pemanasan, jika ia tidak terang, ia diperiksa sama ada tidak ada bekalan kuasa atau tekanan air terlalu rendah.

4, suhu hoset elektrik ditentukan oleh aliran air, pemegang boleh digunakan untuk mengawal aliran air, aliran air adalah agak rendah, aliran air kecil, tetapi aliran air tidak boleh terlalu kecil untuk mengelakkan over-temperature (over-temperature) Sekering di dalam mesin akan dicairkan secara automatik, mengakibatkan mesin tidak dimanaskan dengan baik, anda perlu menghubungi jabatan penyelenggaraan pengedaran tempatan).

5. Selepas menggunakan air panas di keran air panas elektrik, jangan tergesa-gesa untuk mematikan keran. Buka pemegang ke arah air sejuk, biarkan haba sisa mengalir keluar dan dekat dengan kedudukan hentian air tengah.

6. Sekiranya tidak perlu menggunakan air panas semasa musim panas, produk ini juga boleh digunakan sebagai keran biasa. Sekiranya anda mencabut palam kuasa dan jangan menyentuh air, cuba jangan memercikkan banyak air pada mesin itu sendiri, tetapi tidak dapat dielakkan untuk membasuhnya di dapur, tetapi sentiasa mengelap produk supaya produk itu bersih.


Langkah berjaga-jaga pemasangan keran termostatik

1. Pengguna yang mempunyai ketulan pepejal kecil dalam air paip tidak sesuai digunakan dengan keran suhu malar;

2. Jika air paip atau bahan asing lembut dalam air paip boleh mengurangkan kepekaan teras injap termostatik, ia boleh memendekkan hayat perkhidmatan termostatik;

3. Cuba memendekkan jarak antara pemanas air dan keran supaya air panas dapat mencapai keran secepat mungkin;

4, penggunaan tekanan air biasa ialah 0.05Mpa ~ 0.6 Mpa;

5, paip bekalan air panas dan sejuk tidak boleh salah, paip air panas mesti di sebelah kiri, paip air sejuk mesti di sebelah kanan;

6. Pastikan membersihkan tapak pemasangan sebelum memasang keran termostatik untuk mengelakkan kerosakan pada cincin getah, benang, teras injap termostatik dan bahagian lain.

7. Sila ikut arahan dalam manual arahan, memberi perhatian khusus untuk tidak membocorkan, kehilangan atau merosakkan mana-mana gasket atau apron;

8, keran suhu malar itu sendiri tidak mempunyai fungsi pemanasan, sila laraskan suhu air pemanas air kepada 60 ° C ~ 85 ° C;

9. Hujan dan tiub pancuran tidak boleh menahan suhu melebihi 60 ° C;

10. Selepas setiap penggunaan, sila laraskan knob pelarasan suhu air di sebelah kiri ke bawah 40 ° C.

11. Jika tekanan air di antara air panas dan air sejuk terlalu berbeza, sila gunakan pemutar skru untuk menyesuaikan injap pendakap. Isi rumah yang menggunakan pemanas air gas perlu memberi perhatian kepada perkara ini.


Langkah berjaga-jaga pemasangan keran induksi

1. Apabila memasang keran ini, pastikan tetingkap penderiaan sekurang-kurangnya 25cm dari bahagian bawah sinki, jika tidak, ia akan menjejaskan kepekaan induksi.

2. Salur air masuk salur air di mana keran induksi akan dipasang ditutup untuk memastikan pemasangan hos.

3. Keluarkan keran paip keran dari bungkusan itu, dan sisipkan benang pada badan keran dengan tali pinggang bahan mentah atau gam venting, dan skru badan keran ke dinding untuk memasang kedudukan tetap paip masuk air .

4. Letakkan penutup bateri dari penutup bahagian atas yang menonjol bahagian badan keran induksi, dengan hati-hati mengeluarkan kes bateri di dalamnya, dan letakkan 4 bateri alkali baru mengikut indikasi bateri positif dan negatif, maka badan keran Lampu merah tetingkap induksi akan berkelip terus, dan cahaya merah tetingkap induksi pada badan keran akan berhenti di dalam dan kemudian akan didorong ke dalam kes bateri dan terkunci, supaya badan utama keran dipasang.

5. Buka salur air salur masuk air di mana keran akan dipasang untuk ujian, dan laraskan output air dengan butang injap air. Jika tidak ada masalah, ia boleh digunakan.