Bagaimana untuk menyelesaikan masalah yang disebabkan apabila faucets telah menggunakan masa yang lama?

- Apr 17, 2018-

Sebagai Panduan Pembelian yang berkelayakan, kita bukan sahaja harus memberitahu pelanggan dengan tepat dan tepat mengenai ciri-ciri produk, tetapi juga mempunyai keupayaan untuk menyelesaikan masalah untuk pelanggan. Masalah yang paling biasa bagi pelanggan adalah masalah kebocoran keran.

Pertama, alasan untuk bocor faucets:

(1) Kualiti air yang lemah Kualiti air yang buruk boleh menyebabkan serpihan terkumpul di dalam teras injap, yang boleh menyebabkan penutupan penutup injap yang ketat.

(2) Menggigit Struktur injap tercalar disebabkan oleh lelasan bahan keras asing semasa penggunaan. Sebagai contoh, apabila paip bekalan air dipecahkan dan kemudian diregangkan semula, air mungkin mengandungi zarah karat atau pasir, yang boleh menyebabkan permukaan teras injap dibuka dan ditutup. Adalah tercalar, tidak boleh dimeterai dan bocor, dengan perhatian khusus harus dibayar: Apabila memasang paip untuk membersihkan kotoran di dalam paip air bersih.

(3) Sambungan tiub Hos selipar air dan badan keran dibocorkan kerana pemasangan tidak betul.


Kedua, keran kehilangan kilau dan bahkan lapisan penyaduran keran karat memainkan peranan dalam mencegah karat. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna keran tidak akan berkarat tanpa sebarang penyelenggaraan. Malah hoset yang terbaik, terdapat banyak lubang kecil di lapisan penyaduran yang mata telanjang tidak dapat dibezakan.

Perbezaannya ialah: Dengan produk berkualiti, lubang-lubang kecil ini akan kurang, dan apertur lebih kecil. Walau bagaimanapun, jika anda tidak melakukan apa-apa penyelenggaraan, gas yang menghakis yang dihasilkan oleh gas lembap harian dan cecair cuci tangan yang sering digunakan, gris, dan sebagainya akan sentiasa berjalan dari sini. Dari masa ke masa, bahan di bawah lapisan penyaduran akan berkarat dan mengalir ke permukaan. Kaedah untuk menjaga paip berkilat untuk masa yang lama tanpa berkarat adalah untuk memecahkan keran dengan lilin kenderaan secara tetap (contohnya, sekali sebulan atau sebulan sekali), dan meterai liang-liang pada permukaan lapisan penyaduran supaya kelembapan dan gas yang mengakis tidak masuk.

Petua khas: Jangan hancurkan keran dengan objek keras seperti bola keluli.

Ketiga, termostat yang menyebabkan sebab-sebab panas dan sejuk:

(1) kekurangan penggunaan air panas berlaku terutamanya dalam penggunaan pengguna pemanas air yang dipecat gas dan berlaku pada musim panas. Oleh kerana jumlah air panas pada musim panas agak kecil, pemanas air dapat dipenuhi dengan mudah, dan pencucuhan dapat dihentikan setelah kepuasan. Pada masa itu, ia dinyalakan semula. Pengapian yang berulang, penyalaan api, penyalaan, menyebabkan bekalan air panas, tidak ada, menyebabkan air panas dan sejuk. Penyelesaian: Turunkan api dan suhu pemanas air.

(2) kekurangan tenaga Kuasa pemanas air yang menyokong tidak mencukupi, haba yang diperlukan tidak dapat dipenuhi, penyelesaiannya: menggantikan penapis air penyumbat air kuasa tinggi yang disekat oleh sampah, mengakibatkan tekanan air yang berkurang. Penyelesaian: Kosongkan penuras bersih pada injap sudut.