Cara mengekalkan keran?

- Jun 30, 2020-

1. Apabila suhu normal lebih rendah daripada 0 ℃, jika pemegang keran tidak normal, produk bilik mandi mesti dibilas dengan air panas sehingga pemegangnya terasa normal. Dengan cara ini, jangka hayat teras injap keran tidak akan terjejas selepas operasi.


2. Air mengandungi sebilangan kecil sebatian asid karbonik, yang mudah membentuk kerak dan menghakis permukaan logam setelah penyejatan.


Oleh itu, ia akan mempengaruhi jangka hayat keran. Anda perlu menggunakan kain atau span kapas lembut untuk menggosok permukaan keran dengan kerap. Jangan gunakan bola pembersih logam atau kain pembersih untuk membersihkan permukaan keran dengan mudah. Ia juga tidak dibenarkan memukul permukaan muncung air dengan objek keras.


3. Fenomena air menetes setelah paip baru ditutup adalah kerana sisa air di rongga dalaman setelah paip ditutup, yang merupakan fenomena biasa. Sekiranya air menetes untuk waktu yang lama, itu adalah masalah keran, kebocoran air, yang menunjukkan bahawa produk tersebut mempunyai masalah kualiti.


4. Jangan menukar keran terlalu kuat, putar dengan lembut. Walaupun ia adalah keran tradisional, ia tidak memerlukan banyak usaha untuk mematikannya, matikan saja airnya. Dan jangan gunakan pegangan sebagai sandaran tangan untuk menyokong atau menggunakan.