Bagaimana untuk Memasang Sistem Air Mendidih Segera?

- Apr 18, 2018-

Ikuti pemasangan langkah demi langkah ini, panduan untuk memasang sistem air mendidih segera baru anda dengan mudah. Anda akan mendapati item berikut dalam pakej anda, anda memerlukan alat dan aksesori berikut untuk pemasangan.


图片1.JPGLangkah 1 Memasang keran pertama

Lepas gasket logam dan getah dari bahagian bawah keran, dan skru kacang dan penyesuai dari kanan ke kiri.

Kemudian masukkan hos melalui lubang di dalam sinki untuk keran, pegang keran pada posisi ini dan muat pada gasket logam dan getah, skru kacang dan penyesuai untuk mengendalikan hos.

图片2.JPG


Skru seterusnya paip keluli tahan karat yang lebih pendek ke dalam lubang salur air penapis, sama juga, skru paip keluli tahan karat yang lebih panjang ke dalam lubang lubang keluar air penuras.

Akhir sekali, skru hos air 1/2 ke dalam lubang air panas, dan skru hos air 1/2 yang lain ke dalam lubang air sejuk, pastikan anda mengikat hos ke maksimum.

Akhir sekali, sambungkan penyesuai 1/4 dengan tiub suis pusing 6.4mm, dan kemudian masukkan ke dalam paip keluli tahan karat yang lebih lama . Dengan cara yang sama, hubungkan penyesuai 1/4 dengan tiub suis pusing 6.4mm dan masukkan ke keluli tahan karat yang pendek.

Sila semak terhadap arahan pemasangan membuat pembetulan.Langkah 2 Melekapkan Tank

Terdapat setiap bahagian tangki seperti di bawah:

图片3.JPG


Ini adalah kelengkapan tangki:

图片4.jpg


Sebelum memasang tangki, pastikan dail pada badan tangki kekal di kedudukan OFF.

Pertama, sila letakkan O-ring ke dalam paip air.

图片5.jpg

图片6.jpg


Gunakan sepana untuk memegang paip air untuk memastikan paip air tidak akan rosak. Kita harus memegang paip air dengan sepana sehingga mengetatkan kacang maksimum.

图片7.jpg

Gunakan sepana untuk memegang paip air untuk memastikan paip air tidak akan rosak. Kita harus memegang paip air dengan sepana sehingga mengetatkan kacang maksimum.


Langkah 3 Menyambungkan Keran ke Tank

图片8.jpg

Sambungkan tiub suntikan pusing 6.4mm (tiub saluran air penapis) dan hos silikon yang jelas (hos air panas wap) ke tempat yang sepadan, pasangkan pada tangki, tolak tiub dan hos silikon yang jelas ke bawah sehingga ia klik ke tempat.

Seterusnya, sambungkan tiub pemadam 6.4mm (tiub tiub air penapis) ke penapis.


Langkah 4 Penyambung Air Akhir

Secara mendalam menyambung tiub 1/2 ke atas injap air sejuk yang sedia ada dan injap air panas. Akhir sekali, buatkan injap air sejuk bersentuhan dengan penapis dengan tiub 1/2.


Catatan: Adalah disyorkan penapis ditukar setiap enam atau lapan bulan untuk mengelakkan sebarang masalah dengan aliran air, skala kapur dan puing-puing air .

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sistem air mendidih segera dan banyak produk lain dalam julat Springking, sila layari laman web kami   www.skfirm.com,   kami selalu melayani anda.