Cara Pilih Keran Sepenuhnya Automatik

- Jul 24, 2018-

Prinsip kerja hos

Hoset automatik adalah berdasarkan prinsip refleksi inframerah. Apabila tangan manusia diletakkan di kawasan inframerah keran, sinar inframerah yang dipancarkan oleh tiub sinar inframerah dicerminkan oleh belenggu tangan manusia ke sinar penerima sinar inframerah dan isyarat yang diproses oleh mikrokomputer dalam litar bersepadu diproses. Hantar ke injap solenoid nadi, injap solenoid menerima isyarat dan kemudian membuka teras injap mengikut perintah yang ditentukan untuk mengawal output air keran; apabila tangan manusia meninggalkan julat pengesan inframerah, injap solenoid tidak menerima isyarat, dan kili injap solenoid diset semula oleh musim bunga dalaman. Kawal pelepasan air keran.

Klasifikasi keran automatik

Menurut mod bekalan kuasa, ia dibahagikan kepada keran AC automatik dan DC (bateri) keran automatik.

Hos. AC automatik: hoset induksi automatik yang mesti disambungkan kepada kuasa AC.

Produk jenis DC (bateri): Ia mempunyai fungsi bateri di bawah amaran voltan. Apabila bateri rendah, lampu penunjuk sentiasa aktif (lampu penunjuk berkilau semasa penderiaan voltan biasa). Pada masa ini, sensor berhenti berfungsi, menyebabkan penggantian bateri tepat pada masanya.

Fungsi keran induksi

1. Penjimatan air pintar: kawalan induksi automatik dihidupkan dan dimatikan, dan tangan atau bekas, barang-barang mencuci, dan lain-lain dimasukkan ke dalam julat penderiaan. Apabila kawasan inframerah keran dirasakan, keran boleh mengeluarkan air secara automatik, dan apabila ia meninggalkan, ia berhenti.

2, mudah dan bersih: tidak perlu menyentuh keran, boleh mengelakkan bakteria yang melekat pada keran.

3, penjimatan kuasa cerdas: menggunakan teknologi digital moden, jenis DC menggunakan 4 bahagian 5 bateri alkali, mudah dan praktikal.

4, mudah untuk mengekalkan: penapis terbina dalam, boleh mengelakkan kekotoran yang tersisa dalam injap solenoid, yang mempengaruhi kerja.

Petua pemilihan keran induksi

1. Penampilan: Badan keran terbuat dari tembaga semua-tembaga, dan permukaannya harus mempunyai penampilan yang halus. Lapisan produk tetap mempunyai keperluan teknikal tertentu dan lulus ujian semburan garam. Permukaan harus bebas dari burr, tidak ada liang dan tidak ada bintik-bintik teroksidasi untuk mencegah pembelian faucets aloi zink.

2. Modul induksi dan badan injap: Litar induksi adalah papan litar bersepadu, dan jarak penderiaan boleh diselaraskan secara bijak; hayat perkhidmatan injap solenoid mestilah melebihi 300,000 kali.

3, perkhidmatan purna jual: perlindungan selepas jualan, keupayaan menyelesaikan masalah dengan tepat pada masanya.

4, jenama: disyorkan untuk tidak memilih jenama keran sanitari yang sama dengan barang sanitari, kerana perniagaan utama pengeluar barang kebersihan adalah barang kebiasaan, keran, dan pendants, dan lain-lain, tidak memiliki kelayakan produksi faucets induksi, jadi lebih daripada 95% pengeluar peralatan kebersihan di China Atau pengeluar terkemuka diproses oleh pengeluar peralatan kebersihan induksi lain, yang tidak munasabah dari segi harga dan perkhidmatan, terutama kos perkhidmatan berikutnya adalah tinggi dan keupayaan perkhidmatan adalah kurang baik. Sepuluh jenama induksi kebersihan induksi >>

5, butiran: produk mempunyai jenama biasa dan pembungkusan, palam talian dalaman mesti plag kalis air, reka bentuk yang munasabah, penyelenggaraan mudah.

6. Kelayakan: Terdapat pemeriksaan kualiti organisasi berwibawa, pengeluar dengan kapasiti pengeluaran tertentu, skala pembangunan, profesionalisme dan kes kejuruteraan.

7. Penyelenggaraan: Bersihkan badan keran dengan kain kapas kering lembut; jika badan keran longgar, tuangkan keran dalam masa; bersihkan penuras secara berkala.

Pembersihan keran sensor

1. Jangan gunakan item yang keras atau berduri untuk mengelap keran.

2. Jangan lap bersih dengan tuala basah.

3. Jangan letakkan keran pada objek keras.

4, tidak boleh dibersihkan dengan asid, pembersih alkali.

Penyelenggaraan keran sensor

1. Anda boleh menggunakan lilin kereta untuk lilin pada permukaan keran untuk mengekalkan pengukuran hos.

2. Cobalah untuk tidak menyentuh keran secara terus dengan tangan anda, kerana minyak akan menaikkan kasa