Pengetahuan kesihatan

- Jul 21, 2017-

Kesan Lead

Kehilangan keracunan secara signifikan memberi kesan kepada tubuh manusia dan kecerdasan, lebih jelas kepada kanak-kanak dan wanita hamil, kerana ciri-ciri fisiologi pertumbuhan dan perkembangan, keracunan plumbum pada wanita hamil akan menjadi pramatang, keguguran. Keracunan plumbum boleh menjejaskan pertumbuhan dan perkembangan intelektual bayi dan remaja, dan serius menyebabkan demensia. Kami hanya boleh mengurangkan petunjuk dalam air minuman untuk memastikan pengambilan makanan orang.

Peranan tembaga

Tembaga adalah unsur jejak yang sangat penting dalam tubuh manusia, ia adalah komponen penting dalam protein dan enzim dalam organisma. Ia menyumbang kepada proses metabolik organisma dan mempromosikan banyak fungsi tubuh manusia. Tembaga juga menghalang pertumbuhan bakteria dan mengekalkan air bersih dan bersih. Lebih daripada 99% bakteria air hilang selepas memasuki paip tembaga selama lima jam. Tembaga tidak dapat ditembusi, sama ada gris, bakteria, virus, oksigen dan sinar ultraviolet dan ciri-ciri berbahaya yang lain tidak dapat melaluinya dan mencemarkan air! Penggunaan tiub tembaga untuk kesihatan tubuh manusia boleh memainkan peranan yang positif.

Tembaga melebihi kemudaratan kepada tubuh manusia: Walaupun tembaga adalah unsur penting penting, tetapi jika pengambilan yang berlebihan, juga mudah menyebabkan tindak balas toksik. Terutamanya disebabkan oleh ion logam berat tembaga berbahaya. Apabila tubuh manusia kekal banyak logam berat, sangat mudah untuk beban badan, terutamanya hati dan pundi hempedu, apabila kedua-dua organ mempunyai masalah, untuk mengekalkan metabolisme tubuh akan muncul gangguan, sirosis, hati dan asites lebih serius.