Kitchen Sinks Taps 'Knowledge

- May 15, 2018-

Struktur keran

Pertama, pilih

1, pemegang kawalan mempunyai pemegang tunggal dan pemegang dwi, biasanya di bawah kelaziman pemegang tunggal, yang dicirikan oleh kawalan mudah, struktur mudah, dan pemegang double adalah untuk menyesuaikan suhu air, tetapi gaya boleh lebih sesuai untuk lebih banyak masa (seperti keran bawah bawah bawah tanah, tab mandi jakuzi, dll.). Apabila hoset pemegang tunggal dihidupkan dan dimatikan, tekanan air akan meningkat dengan cepat. Jika kandungan tembaga produk tidak cukup tinggi untuk menahan pengembangan tekanan air, ia akan mudah rosak, jadi apabila menggunakan keran tunggal-tuil, perlahan-lahan Membuka dan menutup; keran dua tuil dengan tekanan tekanan yang besar, tekanan air dikawal oleh penyesuaian dua pemegang untuk mengawal aliran air, jadi masalah ini tidak mungkin.

2, jenama produk sanitari yang berbeza, pilih gaya yang sesuai dari Kitchen Sinks Tap , yang mempunyai pelbagai lokasi pemasangan keran lembangan: terdapat lubang, memasang keran pemegang tunggal; Terdapat tiga lubang, selang yang paling biasa ialah 4 inci (4 inci yang popular), terdapat juga beberapa selang 8 inci, anda boleh memasang keran tunggal pemegang atau keran dwi-pemegang (8 inci yang popular), di luar negeri juga dipanggil memecahkan keran tiga lubang; Sudah tentu, di dalam lembangan pada lubang. Untuk menyesuaikan diri dengan pemasangan faucets, dengan populariti "simplisme", faucets tiga lubang dipasang pada dinding dan faucets berprofil tinggi (juga dipanggil keran pam tinggi) telah muncul. Tetapi dalam apa jua keadaan, membeli keran adalah cara terbaik untuk menetapkan jenama, gaya, dan kemudian menentukan konfigurasi keran.

3, mengikut reka bentuk yang berbeza, keran lembangan telah dibahagikan di atas panggung dan di bawah meja, keran dapur mempunyai satu lubang lurus pemasangan dan pemasangan ke dinding, faucets mandi adalah hos serta pancuran dan pancuran di dinding, Khas tujuan khas termasuk faucets termostatik, faucets masa kelewatan, faucets sensor, faucets dengan peranti air yang ditapis, dan paip dapur sink dengan hos tarik keluar. Sebenarnya, mereka akan berdasarkan keperluan dan bajet mereka sendiri.

Kedua, strukturnya

1. Struktur teras injap keran termasuk teras injap seramik, teras injap bola, teras injap keluli tahan karat dan teras injap getah. Teras injap seramik adalah generasi baru bahan teras injap, terutamanya cip seramik yang diimport, dengan prestasi pengedap yang baik dan sifat fizikal yang stabil. Pada masa ini, teras injap paip di pasaran bergantung kepada produk yang diimport, dan umumnya injap injap yang diimport. Hayat perkhidmatan biasa adalah 5-10 tahun. Jika penggantian diperlukan, hanya satu injap injap boleh diganti.

2, pengubahsuaian permukaan: krom, titanium, semburan cat, penyaduran emas, frosted, dan sebagainya, ketebalan lapisan adalah salah satu pertimbangan, anda boleh menggunakan mata kasar untuk melihat sama ada permukaan penyaduran cerah, permukaan mencerminkan objek yang baik , lapisan penyaduran krom yang diimport agak tebal, Ia tidak mudah terjatuh dan teroksidasi, dan lapisan penyaduran emas mempunyai filem pelindung khas, yang akan memudahkan salutan jatuh.

3. Tubuh keran itu kebanyakannya diperbuat dari bahan tembaga, tetapi sekarang ia telah diganti dengan tembaga. Kandungan tembaga keran gred tinggi adalah di atas 85%. Jika badan dipotong terbuka, badan hoset yang diimport pada dasarnya tidak mempunyai lubang udara, dan keran domestik adalah kerana teknologi pemprosesan. Kemunduran, batasan permukaan pengamplasan rawatan, kekurangan tahan tekanan, tahan haus, dan ciri-ciri tahan karat faucets yang diimpor.

Ketiga, pasangkan

1. Sebelum memasang keran, anda perlu dimasukkan ke dalam air, mencuci kekotoran sedimen di dalam paip air, keluarkan serpihan di lubang pemasangan, dan periksa aksesori di dalam kotak tidak memecah masuk ke dalam kekotoran, supaya tidak memasangkan atau pakai teras injap seramik.

2, gunakan hos logam untuk menyambung paip air, tidak perlu mempertimbangkan lokasi pemasangan paip air, tetapi harus diperhatikan bahawa panjang hos biasanya 30cm (saiz masuk, jenama individu atau paip keras), gunakan paip logam untuk menyambungkan paip air, Setelah paip dibeli, paip hendaklah diletakkan mengikut panjang hos. Sudah tentu, dari perspektif kehidupan perkhidmatan, paip harus lebih baik daripada hos. Begitu juga, apabila keran dipasang, jika paip diletakkan di atas sink, Pemasangan paip faucet dipasang di dinding adalah yang terbaik, dan sebaliknya.

3. Keperluan yang sesuai untuk faucets yang diimport berbeza daripada faucets domestik. Pipa masuk dari keran masuk umum adalah titik lembut dan keras, dan jumlah terbesar selang (pipa kelongsong keluli tahan karat) tersedia. Hujung kacang alih mempunyai saiz inci 3/8 inci. Hanya injap segitiga yang diimport yang boleh dipadankan dengan kacang sepadan. Nozel adalah 11/4 inci.

4, apabila mengambil alih, sebelah kiri adalah air panas, hak air sejuk, kedua-dua tiub adalah 100mm-200mm. Selepas penyambung masuk air ditetapkan, keluarkan keran, dan kemudian pasangkan keran selepas lopak dinding selesai untuk menghalang permukaan keran daripada dipakai dan tercalar. Jika anda menggunakan produk yang diimport seperti pancuran, pam pendorong dipasang sebelum memastikan pelepasan air yang betul.

Keempat, penyelenggaraan

1. Gunakan kain lembut untuk memohon ubat gigi untuk membersihkan permukaan, kemudian bersihkan permukaan dengan air bersih. Jangan gunakan pembersih alkali atau gunakan pad menjalar atau bola keluli untuk mengelakkan kerosakan pada permukaan penyaduran.

2. Semasa penggunaan, keran tunggal-tuil perlu dibuka dan ditutup perlahan-lahan. Haucet mengendalikan dua tidak boleh ditutup terlalu banyak, jika tidak, ia akan menyebabkan plag kedap jatuh, menyebabkan tiada sambungan, dan tiada air.

3, kawasan outlet umumnya akan mempunyai peranti berbuih (juga dikenali sebagai peranti berbuih, tidak sama dengan keran,   berbuih peranti juga sama), kerana masalah kualiti air, kerap membuat keran menggunakan tempoh masa selepas jumlah air yang kecil, ini mungkin kerana penyerang dihalang oleh puing-puing, dan foamer boleh disikat dengan jelas air atau jarum untuk menjelaskan serpihan.

4, beberapa jenama proses penyaduran permukaan krim yang diimport agak tebal, tetapi juga menyebabkan kecederaan maut, tidak mampu menyentuh atau memakai objek keras, jadi apabila digunakan, sejauh mungkin untuk mengelakkan objek keras seperti cincin.