Ujian Salur Garam Keran

- Jul 21, 2017-

Ujian kabut garam produk logam adalah sejenis ujian kabut garam, yang terutama menggunakan keadaan alam sekitar kabut simulasi buatan yang dibuat oleh alat uji semburan garam untuk menilai ketahanan kakisan produk atau bahan logam. Simulasi buatan ujian alam sekitar kabus garam adalah menggunakan ruang ujian tertentu ujian peralatan-saluran ujian semburan garam, dalam ruang volumetrik dengan kaedah buatan, mengakibatkan persekitaran kabut garam untuk hasil garam semburan penilaian kakisan kualiti.

Klasifikasi ujian penyemburan garam simulasi:

1 Ujian semburan Neutral Salt (Ujian NSS) adalah salah satu kaedah uji kakisan yang paling banyak digunakan dalam bidang sekarang. Ia menggunakan 5% penyelesaian NaCl, nilai ph larutan dalam julat neutral (nombor $) sebagai larutan semburan. Suhu ujian adalah 35 ℃, dan kadar pemendapan kabus garam adalah 1 ~ 2ml / 80cm2.

2 garam tembaga dipercepatkan ujian semburan garam asid asetik (Ujian Cass) adalah perkembangan terbaru ujian kakisan semburan garam, suhu ujian 50 ℃, penyelesaian garam untuk menambah sejumlah kecil tembaga garam-tembaga klorida, kuat disebabkan kakisan. Kadar kakisannya adalah kira-kira 8 kali kali dari ujian NSS.