Pengetahuan keran

- Jun 28, 2020-

  1. Menurut bahan itu, ia boleh dibahagikan kepada keluli tahan karat SUS304, besi tuang, semua plastik, semua tembaga, keran bahan aloi, keran bahan komposit polimer, dll.

2. Bahagikan ke besen, tab mandi, pancuran, keran sink dapur mengikut fungsinya.

3. Menurut strukturnya, ia terbahagi kepada faucet jenis tunggal, dua dan tiga. Terdapat juga pemegang tunggal dan pemegang berganda. Sendi tunggal disambungkan ke paip air sejuk atau paip air panas; sendi berganda disambungkan ke sejuk dan panas pada masa yang sama. Kedua-dua paip tersebut kebanyakannya digunakan untuk singki bilik mandi dan sink dapur dengan bekalan air panas; jenis triple disambungkan ke paip air panas dan sejuk dan muncung mandi. Ia digunakan terutamanya untuk keran tab mandi pemegang keran tunggal. Pemegang perlu menyesuaikan paip air sejuk dan paip air panas secara berasingan untuk menyesuaikan suhu air.

4. Menurut kaedah pembukaan, pemegang spiral, jenis sepana, jenis angkat dan jenis aruhan perlu berpusing berkali-kali ketika dibuka; pemegang jenis sepana hanya perlu dipusing 90 darjah; pemegang jenis angkat hanya perlu diangkat ke atas Maksudnya, keran aruhan secara automatik akan mengalirkan air selagi tangan dilanjutkan di bawah keran. Terdapat juga kelewatan untuk mematikan keran, mematikan suis, dan air akan mengalir selama beberapa saat untuk menghentikan sampel.

5. Menurut inti injap, teras getah, teras injap seramik dan teras injap keluli tahan karat, dan lain-lain dibahagikan kepada beberapa teras injap utama yang mempengaruhi kualiti keran. Keran teras getah, keran besi tuang terbuka multi-spiral pada dasarnya telah dihapuskan; keran teras injap seramik Adalah lebih biasa mempunyai kualiti yang baik setiap tahun; baru-baru ini inti injap keluli berkarat lebih sesuai untuk kawasan dengan kualiti air yang buruk.

6. Pembersih air keran Teknologi pemurnian air utama yang digunakan untuk pembersih air keran adalah seperti berikut:

(1) Teknologi karbon aktif Pembersih Air Fujian Tianbing Water Activated Carbon Faucet Water Purifier Bahan penapis air utama inti penapis nano-aktif mempunyai kapasiti penjerapan yang lebih baik dan mempunyai kesan penapisan yang lebih baik terhadap klorin air, logam berat dan racun perosak sebelum tepu penjerapan.

(2) Teknologi serat kosong Toray dan Mitsubishi Rayon di Jepun, air yang sangat baik di rumah, dan lain-lain, mengadopsi teknologi penyucian air utama membran serat kosong untuk menyaring sebahagian besar bahan pencemar, dan elemen penapis perlu diganti secara berkala.

(3) Teknologi seramik dan nano-KDF Sebilangan besar produk domestik menggunakan teras penapis seramik mikropori dan bahan penapis nano-KDF, bola deklorinasi, teknologi pemurnian air utama bola alkali. Laju aliran air lebih besar daripada teknologi penapis udara. Berus perlu diganti secara berkala apabila hayat perkhidmatannya tetap.


Proses pengeluaran


Aliran proses pengeluaran keran: jongkong tembaga → pembubaran → pemutus (pemutus pasir gred rendah, pemutus graviti keran berkualiti tinggi) → pembersihan pemutus → pemeriksaan pemutus → pemprosesan mekanikal → pemeriksaan toleransi → ujian kebocoran → pengisaran → pemeriksaan permukaan → penyaduran → pemeriksaan penyaduran → Pemasangan → Ujian air dan ujian kebocoran → Pemeriksaan produk siap → Pakej → Pemutus kilang: Pemutus graviti dengan keran berkualiti tinggi untuk pemutus pasir kelas rendah, pemutus die-casting teknologi baru, pencetakan sub-penggilingan, serupa dengan die aloi zink semasa- proses pemutus Contoh kawalan kualiti: kualiti proses pengeluaran sebelum produk siap Kos dikendalikan oleh tempoh kawalan kualiti. Pembungkusan diperiksa secara rawak oleh bahagian jaminan kualiti. Pemeriksaan utama adalah pembungkusan produk, dan jenama import yang lebih terkenal di pasaran termasuk US Delta, Moen, Kohler, American Standard German Hansgrohe, dan GROHE Spain. Rumah Jepun TOTO Australia Coma, dll; jenama domestik yang terkenal sudah biasa dengan Jiumu, Yu, Shenluda, paip cemerlang, Huida, Wrigley, Eagle, Tao.


Cara membeli faucet

Melihat penampilannya, proses penyaduran krom permukaan keran sangatlah khusus. Ia dapat diselesaikan melalui beberapa proses. Kualiti keran bergantung pada kecerahan keran. Permukaan yang lebih halus, kualitinya lebih cerah. Semakin baik pegangannya. Jurang yang berlebihan, dan mudah dibuka dan ditutup tanpa tergelincir. Keran rendah hanya mempunyai jurang yang besar dan rasa halangan yang besar. Dengarkan suaranya. Bahan keran dibezakan dengan baik. Tembaga tuang keseluruhan keran itu kusam. Suara itu membosankan. Sebenarnya, akan diakui bahawa produk formal seperti jenama biasa mempunyai logo jenama pengeluar' dan beberapa produk tidak rasmi atau produk berkualiti sering hanya ditampal dengan label kertas atau bahkan tanpa sebarang tanda.

Kaedah rawatan kebocoran keran

Dalam kehidupan normal, kadang-kadang anda akan mendapati bahawa air paip akan tetap menetes ketika diketatkan, dan menetes dari saluran paip atau sendi hanya akan menyebabkan banyak pembaziran, dan kadang-kadang suara juga akan menyebabkan masalah tertentu. Sebenarnya, keran itu mempunyai struktur, kebocoran, dan pembaikan yang sederhana. Untuk pembaikan, secara umum, selagi masalah kebocoran air diganti dengan gasket poros dalaman keran, atau bahagian gasket seperti segitiga segitiga, suis utama keran di rumah mesti dimatikan sebelum membaiki. Ia disebabkan oleh kerosakan pita kedap air pada bahagian keran (skru pemasangan), jadi gunakan keran perengkuh untuk melepaskan skru tetap dan gulung semula pita kedap air untuk memperbaiki langkah-langkahnya: Pertama, ketatkan keran dengan keran sepana, terbalik Putar mengikut arah jam untuk melepaskan lubang berulir kedua dan lilitkan bahagian pita 5-6 kali mengikut arah jam dengan pita dicetak angin untuk melihat apakah keran diselaraskan dengan betul. Untuk melihat apakah ia masih akan bocor,

Walaupun keran diketatkan, ia tetap akan bocor.

1. Sebab berlakunya kebocoran air di saluran keluar air: disebabkan oleh lelasan paksi poros dalaman keran, gunakan tang untuk memutar bolt kelenjar dan melepaskan paking poros penjepit. Keluarkan gasket aci baru.

2. Sebab berlakunya kebocoran jurang di bahagian bawah baut keran: skru menjadi longgar kerana pemakaian segitiga segel pada kelenjar. Tanggalkan kepala bolt dan kemudian longgar kelenjar. Keluarkan kedai segitiga segitiga di bahagian dalam kelenjar dan keluarkan.

3. Kebocoran di persimpangan pengambilalihan: Apabila mur penutup atas longgar, ketatkan kembali penutup penutup atau gantikannya dengan keran meterai berbentuk U yang baru. Sekiranya isipadu air dikurangkan, kebocoran dapat terjadi. Sekiranya anda terjebak dengan pasir dan kerikil, dapatkan jurutera pembaikan profesional untuk membongkar keran. Sekiranya pad getah rosak, ia mesti diganti. Secara amnya, gunakan keran dengan betul. Jangan putar keran terlalu rapat. Oleh kerana haba naik dan menyusut dengan mudah mengurangkan jangka hayatnya, biasanya disarankan agar pad getah panas dan sejuk dapat diganti secara berkala pada masa yang sama