Prinsip dan Arahan Struktur Faucet yang berbeza

- Jun 13, 2018-

  Keran Dapur Komersial gambarajah struktur

Walaupun bentuk dan gaya faucets lebih dan lebih pelbagai, struktur keran tidak lebih daripada yang berikut.

Taps boleh dibahagikan kepada satu, dua kali dan tiga kali ganda melalui struktur. Di samping itu, terdapat pemegang tunggal dan dual handle points. Jenis sambungan tunggal boleh disambungkan ke paip air sejuk atau paip air panas; Jenis double boleh menyambung paip sejuk dan panas pada masa yang sama, dan kebanyakannya digunakan untuk baskom bilik mandi dan faucets di sinki dapur dengan bekalan air panas; sambungan tiga kali membuang air panas dan sejuk Di luar saluran paip, kepala pancuran juga boleh dihubungkan, terutamanya digunakan untuk faucets tab mandi. Satu keran tunggal boleh menyesuaikan suhu air panas dan sejuk melalui satu pemegang, dan pemegang berganda perlu menyesuaikan paip air sejuk dan paip air panas secara berasingan untuk menyesuaikan suhu air.

Ketuk tunggal

Ketuk tunggal

Hos. Tunggal hanya mempunyai satu saluran paip dan hanya satu paip. Ia boleh sama ada paip air panas atau paip air sejuk. Keran dapur lebih kerap digunakan.

Keran kawalan berganda

Keran kawalan berganda

Haucet double double control, juga dikenali sebagai dual-joint dual-handle faucet, adalah sejenis hoset double-joint. Terdapat dua saluran masuk dan saluran keluar untuk paip air panas dan sejuk, masing-masing, dan dikawal oleh dua pemegang secara berasingan. Semasa penggunaan, suhu air dapat dikawal dengan melaraskan dua pegangan.

Double control single control

Double-type single-control faucet, juga dikenali sebagai dual-joint single-handle faucet, juga merupakan jenis yang paling biasa keran gabungan bersama. Ia mempunyai dua saluran masuk yang membekalkan air panas dan sejuk, dikendalikan oleh pemegang tunggal.

Ketuk Tri-aliran

Keran triple boleh disambungkan ke tiga pipa, yang merupakan paip air panas dan sejuk dan paip pancuran mandian air. Pasaran semasa juga pemegang tunggal lebih biasa.

Prinsip struktur keran yang berbeza

Struktur dan prinsip keran tumbuhan sayuran

Keran lembangan diperbuat daripada teras injap lingkaran, dan saluran air bergantung pada putaran batang injap dan pergerakan benang, yang bersamaan dengan kesan penukaran untuk mencapai hasil akhir. Apabila batang injap buatan manusia diputar, benang akan ditutup dengan ketat. Dengan mengendalikan pergerakkan ke hadapan dan ke belakang akhir pengedap injap injap, apabila teras injap dipintal ke dalam, port masuk akan dimeteraikan, dan kedudukan saluran air juga akan dimeteraikan. Menyedari air sejuk dan panas bergantian.

Struktur dan prinsip keran bilik mandi

Struktur keran lembangan yang sederhana, diperbuat daripada teras teras injap seramik, komponen utamanya adalah pemegang, teras injap, paip air kemasukan air dan beberapa alat pemasangan. Pada masa ini, bahagian bawah keran seramik yang digunakan dalam isi rumah umum biasanya terdiri daripada tiga lubang, satu lubang air panas dan satu lubang air sejuk, dan yang terakhir diperlukan untuk outlet teras injap.

Struktur dan prinsip keran tab mandi

Biasanya, faucets yang digunakan dalam tab mandi kami menggunakan peralihan S untuk membolehkan air masuk, tetapi masih perlu memasukkan kili pertama dan kemudian kili mengalir ke dalam badan utama. Air memasuki lubang air di sebelah kiri commutator, dan commutator digunakan untuk membuka dan menutup aliran air. Komutator ini mencapai fungsi untuk menukar saluran bubbler dan pancuran di dalam badan utama melalui cincin meterai dan badan utama. Perhatikan bahawa dalam commutator yang kita lihat, garis pusat mestilah simetri, dan jika ia tidak simetri, ia akan bocor.