Pengetahuan Asas Faucet Dapur Komersial

- May 11, 2018-

Pertama, jenis Dapur Dapur Faucet:

Keran adalah suis sumber air tertutup dan bertanggungjawab untuk mengawal dan mengawal aliran air. Ia adalah bahan penting untuk setiap keluarga. Pada masa ini, terdapat pelbagai jenis keran di pasaran. Bagi orang awam, pengetahuan profesional seringkali kurang. Oleh itu, apabila memilih keran, anda akan mendapati ia hilang. Malah, faucets bilik mandi, walaupun pelbagai, gaya, gaya, dan pelbagai, mudah dibahagikan daripada dua aspek.

Pertama, dari penggunaan titik fungsi, terdapat tiga jenis bilik mandi keran, keran lembangan, keran dapur, umumnya mempunyai gaya dan bentuk yang bersatu.

Faucets bilik mandi dibahagikan kepada faucets mandi dan faucets mandi:

Keran tab mandi: Ia dipasang di tepi tab mandi dan digunakan untuk membuka air panas dan sejuk. Boleh disambungkan kepada dua paip panas dan sejuk yang dipanggil dua jenis; buka dan tutup aliran struktur lingkaran, injap bola logam, jenis injap seramik dan sebagainya. Pasaran semasa adalah lebih banyak injap jenis injap pemegang pemegang paip hos. Ia menggunakan pemegang tunggal untuk menyesuaikan suhu air, mudah digunakan; teras injap seramik menjadikan keran lebih tahan lama dan kedap air. Badan keran tab mandi diperbuat daripada tembaga, penampilan krom, emas dan pelbagai jenis cat penaik logam.

Hos. Pancuran: Ia dipasang di atas bilik mandi dan digunakan untuk membuka air pencampuran panas dan sejuk. Badan injap juga diperbuat daripada tembaga, dengan penyaduran krom dan penyaduran emas di luar. Kaedah pembukaan dan penutupan aliran air termasuk mengangkat skru dan teras injap seramik. Faucets pancuran dibahagikan kepada pancuran hos dan kepala mandi dipasang di dinding; paip termostatik dengan fungsi khas, paip dengan alat penapis dan paip dengan hos tarik keluar, dan sebagainya, yang mempunyai keperluan yang berbeza semasa pemasangan.

Keran lembangan: Ia dipasang di atas basuh untuk air sejuk, air panas atau air panas dan sejuk. Strukturnya ialah: jenis angkat skru, jenis injap bola jenis, jenis injap seramik dan sebagainya. Badan injap diperbuat daripada tembaga, dengan penyaduran krom, penyaduran emas dan pelbagai warna cat penaik logam di luar. Bentuknya pelbagai. Pemegang adalah jenis pemegang tunggal dan jenis pemegang berganda. Sesetengah kran lembangan dilengkapi dengan rod tarik yang meleleh, yang boleh digunakan untuk membuka dan membuka saluran masuk air basuh untuk menghilangkan kumbahan.

Dapur pelbagai fungsi keran: Jika dapur anda mempunyai garis air panas, keran ini juga perlu ditambah dua kali. Kecuali dapur keran dapur, saluran air lebih tinggi dan lebih lama, dan beberapa reka bentuk hos juga disediakan untuk mencuci makanan.

Kedua, dari sudut pandang struktur, terdapat tiga kategori utama pada umumnya:

Jenis pemegang tunggal, keran jenis ini menggunakan teras injap seramik yang lebih popular sebagai ahli pengedap pada masa ini, kelebihannya ialah suis itu fleksibel, suhu diselaraskan semata-mata, hayat perkhidmatan itu panjang.

Dengan suis 90 °, tetapi juga dengan meterai cip seramik, berdasarkan pemegang dua tradisional, menukar meterai getah asli untuk meterai seramik, buka dan tutup putaran 90 darjah pemegang boleh dibahagikan kepada air panas dan sejuk pada kedua-duanya Penyesuaian sisi dicirikan oleh pembukaan yang mudah dan lebih banyak gaya.

Pelengkap getah yang tertutup dengan lingkaran tradisional, kerana jumlah air mereka yang besar, harganya agak rendah.

Di samping itu, beberapa krim yang diimport juga menggunakan anjing laut keluli tahan karat berongga dan anjing laut batang, tetapi juga kawalan suhu penuh, tetapi harga lebih mahal.


Kedua, pengenalan keran air baru:

1, sensor pengecas automatik mengecas

INAX Corporation Jepun baru-baru ini mencipta keran sensor pengecasan automatik yang boleh menggunakan air untuk menyelesaikan tenaga elektrik yang diperlukan sendiri.

Hoset ini mengandungi papan komputer dan penjana hidro dengan sensor inframerah untuk membentuk sistem yang lengkap. Meletakkan tangannya di bawah keran, sensor menghantar isyarat ke komputer dalam keran dan menghidupkan air. Apabila air mengalir, ia dihasilkan dan dibebankan oleh penjana hidro dan menyediakan kuasa sendiri. Keran ini juga boleh mengehadkan aliran air secara automatik untuk menjimatkan air dan menjimatkan elektrik.

2, paip magnet pintar

Keran mempunyai penampilan yang sama seperti keran komersil biasa, tetapi ia serba boleh. Ciri-cirinya:

a. Apabila rangkaian bekalan air dimatikan, keran akan dimatikan secara automatik apabila keran dihidupkan atau dihidupkan. Tidak akan ada fenomena air yang mengalir disebabkan oleh lupa mematikan keran;

b. Secara mekanikal, tanpa tenaga atau kuasa;

c. Fungsi air magnetik;

d, proses pembuatan mudah, terutamanya berdasarkan pemutus.

3, di luar kawalan paip automatik

Apabila tangan sampai di bawah keran, keran akan dibuka secara automatik. Apabila tangan ditinggalkan, keran akan ditutup secara automatik. Ia sangat sesuai untuk tandas awam dan tempat-tempat lain. Ia mudah digunakan dan kebersihan, dan ia tidak akan menyebabkan fenomena berlari, bocor atau menetes, dan pengeluaran dan pemasangan sangat mudah. Peranti automatik terutamanya mengguna pakai suis sensor inframerah jenis LS-2, iaitu sejenis modul suis sensor reflektif yang mengintegrasikan litar pelepasan inframerah, litar penerima dan litar pemacu. Ia dirumuskan oleh resin epoksi dan dimensi luarannya adalah 10 × 38 ×. 57mm, modul ini mempunyai 10 pin, setiap pin berfungsi seperti berikut:

V + - bekalan kuasa positif, 4-6V (DC), semasa 2-4mA;

Bekalan kuasa V --- negatif;

J --- penerima inframerah elektrod negatif;

J + - penerima inframerah katod;

V --- tiub pelepasan inframerah katod;

F + - katod pemancar inframerah;

L1 - terminal keluaran monostable 1, apabila litar merasakan isyarat, terminal ini menghasilkan tahap tinggi selama 1 saat;

L2 - output monostable 2 akhir, apabila isyarat induktif hilang, akhir ini menghasilkan 1 saat tinggi;

R - akses penghalang semasa mengehadkan;

P, NC kosong;

Suis sensor reflektif yang dipanggil, merujuk kepada modul LS-2 itu sendiri mengeluarkan pancaran cahaya inframerah, jika ada objek dalam julat cahaya cahaya itu, dan cahaya itu dapat dilihat kembali ke modul, apabila mencerminkan intensiti cahaya inframerah adalah mencukupi, menerima Isyarat akan ditangguhkan, diiktiraf, dan lain-lain dan didorong oleh output monostable L1 untuk keluaran tahap tinggi (sehingga nilai V +) selama 1 saat dan kemudian kembali kepada sifar (V-nilai); apabila objek meninggalkan, tiada cahaya yang memantulkan masuk Di sisi penerima, keluaran monostable yang didorong oleh litar L2 menghasilkan tahap tinggi (sehingga nilai V) selama 1 saat dan kemudian kembali kepada sifar (V-nilai).


Pemilihan Keran Dapur Komersial

Konfigurasi, keran pilihan umumnya boleh bermula dari aspek berikut

1. Gunakan ciri-ciri fungsian dan struktur. Pada masa ini, terdapat pelbagai faucets di pasaran yang sesuai untuk kegunaan rumah. Bagaimanapun, tidak kira berapa spesies ada, ia boleh dibahagikan kepada dua aspek. Setakat fungsi itu, ia boleh dibahagikan kepada tiga jenis: keran tabung, keran basin, dan keran dapur. Melalui pilihan peribadi yang berbeza, ideal dan kesan dapat dicapai. Menurut ciri-ciri struktur, ia boleh dibahagikan kepada teras injap seramik tunggal-mengendalikan muncung, dan 90 darjah suis muncung dan spiral mengangkat muncung getah jenis.

Dua jenis produk pertama adalah berdasarkan pemprosesan khas seramik industri untuk membuka dan menutup sumber air. Produk yang terakhir telah beransur-ansur dihapuskan dalam pasaran semasa. Yang penting adalah bahawa dua produk pertama mempunyai kelebihan operasi mudah dan fleksibiliti dan merupakan yang paling popular dalam struktur produk yang sedia ada. Pada masa yang sama, dalam produk yang diimport, terdapat juga produk yang telah ditetapkan untuk menyesuaikan suhu secara automatik, dan produk yang mempunyai kawalan cahaya atau inframerah untuk menghidupkan dan mematikan air.

2. Permukaan muncung dan pilihan salutannya. Sebelum ini, telah diperkenalkan bahawa produk spout semasa mempunyai banyak jenis salutan permukaan, dan tumpuan pemilihan adalah berdasarkan keutamaan individu dan kehendak pengguna dan hiasan keseluruhan pedalaman. Pengguna dinasihatkan untuk memilih produk yang lebih matang dalam teknologi pemprosesan, iaitu krom cerah yang lebih biasa digunakan hari ini, iaitu, yang biasa kita panggil "Cromime". Teknologinya telah terkumpul selama beberapa dekad pengalaman dan kualitinya agak dipercayai.

3. Pengenalpastian kualiti air muncung.

(1) Apabila beralih atau menarik pemegang, ia harus ringan dan fleksibel tanpa rasa melekat. Ketuk dengan rintangan kayu umumnya mempunyai masalah kualiti yang lebih atau kurang, atau tidak dipasang secara betul atau tidak diselaraskan secara tidak wajar. Ada juga yang boleh Dibuat dari bahagian yang berkualiti rendah.

(2) Di bawah keadaan biasa, keran tidak dapat mengenal pasti sama ada terdapat kebocoran sebelum ia disambungkan kepada sumber air, tetapi pada dasarnya ia dapat mencapai tujuannya dengan memeriksa sama ada terdapat kelonggaran di setiap bahagian sambungan. Kerana longgar ini mungkin penyebab langsung muncung air yang bocor.

(3) Orang umumnya tidak suka jenis produk yang mempunyai kelemahan jelas pada permukaan mereka. Nozel air tidak terkecuali. Oleh itu, perhatian perlu dibayar kepada permukaan keran untuk sebarang burr, titik pencucuhan, atau bukan penyaduran yang terbentuk di beberapa bahagian kerana kualiti penyaduran yang kurang baik, atau sama ada terdapat lubang atau bintik yang terbentuk kerana kualiti pemutus yang kurang baik.

(4) Untuk melindungi reputasi mereka, kebanyakan syarikat akan menandakan produk mereka dan pembungkusan mereka dengan label yang jelas dan boleh dipercayai. Walau bagaimanapun, sesetengah syarikat yang mempunyai reputasi atau keraguan yang salah tidak boleh dan tidak mahu meletakkan label yang jelas dan boleh dipercayai pada produk dan pembungkusan yang berkaitan. Pengguna dinasihatkan agar tidak membeli produk tersebut, walaupun mereka sangat murah.