Analisis keran (badan injap teknologi baru)

- Jul 08, 2020-

Sejak pelaksanaan piawaian nasional baru gb18145-2014, terutama syarat ketat piawaian ini pada pemendapan keran logam. Kos buruh dan kos bahan meningkat sejak kebelakangan ini. Tetapi harga seunit produk tidak naik tetapi jatuh. Selain penggantian mesin, kami tidak sabar untuk membuat inovasi dalam teknologi produk. Sehingga pengeluar suka membuka plug-in untuk membuat inovasi pada paip.


Premis inovasi proses keran adalah untuk mengurangkan kos pembuatan dan meningkatkan daya saing di bawah standard nasional. Bahagian ini hanya memperkenalkan teknologi inovatif badan injap faucet.


Mari&# 39 melihat anatomi keran dalam proses pemutus dan penempaan yang disebutkan dalam isu sebelumnya.

1


Penggunaan bahan proses pemutus adalah tinggi, dan rongga laluan air agak kasar.

2


Bahan yang digunakan dalam proses penempaan rendah, tetapi sifat fizikalnya lebih baik daripada pemutus.

Mari&# 39 melihat pelbagai proses inovatif.

1 : Proses pengelasan dalaman injap badan.

Badan injap terbahagi kepada tiga hingga empat bahagian, dan jalan air dalaman dihubungkan dengan paip tembaga dan dikimpal menjadi satu. Tidak ada perbezaan yang signifikan antara kualiti dan proses penempaan.

DN951(X@5[4F920C2}{DJK0

DN951(X@5[4F920C2}{DJK02 : Proses pengelasan pemisahan badan injap.

Badan injap dibahagikan kepada kerusi teras shell dan injap. Kerusi teras shell dan injap ditempa dan dipasang bersama dengan kimpalan setelah pemesinan. Teknologi penempaan diterapkan secara ekstrem. Badan injap mempunyai kualiti penempaan dan harga pemutus.

3


Untuk memudahkan pemasangan kumpulan orang yang berlainan, paip masuk dan saluran keluar air pada gambar di bawah dilampirkan.

1TQX`ZQLKH_]H`W}1GTF94V

Dua perkara di atas dihasilkan melalui proses penempaan. Untuk terus memanfaatkan potensi, hanya di cangkang untuk bekerja keras, juga dapat menerobos.

4


3 : Teknologi badan injap penyemperitan sejuk.

Dalam proses ini, badan injap masih dibahagikan kepada pelindung inti shell dan injap, tetapi shellnya diekstrusi dengan sejuk dengan tiub tembaga dan tempat duduk teras injap ditempa. Proses ini membawa tembaga ke had.

5


Bahan mentah hanyalah tiub tembaga.


Tiada tiga bahan di atas mengubah proses badan injap seterusnya. Seterusnya, mari kita bercakap tentang badan injap keran setelah menukar bahan.


4 : Proses badan injap tembaga bersalut zink.

Cengkerang badan injap diperbuat daripada aloi zink dan kerusi teras injap tembaga. Inti injap, kerusi teras injap dan shell dipasang bersama oleh penutup tekanan teras injap. Keperluan mesin sangat tinggi, sedikit tidak sesuai, mudah untuk memendekkan jangka hayat teras injap.

4 : Proses badan injap plastik bersalut zink.

Cengkerang badan injap diperbuat daripada aloi zink dan kerusi teras injap plastik.


B){LV}6~Q(C_)8Y8`@G]HYJ

Ulasan komprehensif

Setiap sen barang, kedudukan tidak sama, produk secara semula jadi tidak sama. Yang seterusnya akan lebih indah.